Sprečava nastanak kancera: Višnjom zamenite agresivne lekove!

Lekovita priroda - Plod višnje je bogat lekovitim supstancama, ima antioksidansno i antiupalno dejstvo. Preporučuje se za podizanje imuniteta, sprečavanje nastanka kancera, srčanih oboljenja i artritisa.

Sočnu, tamno crvenu i slatko-kiselu višnju zovu plemenitom voćkom. Idealno je osveženje u vrelim danima i dodatak raznim poslasticama, a najnovija medicinska istraživanja pokazuju i da je čuvar našeg srca. Ukusan plod je bogat lekovitim supstancama, ima antioksidansno i antiupalno dejstvo. Preporučuje se za podizanje imuniteta, sprečavanje nastanka kancera, srčanih oboljenja i artritisa, ali i kod grčeva i bolova u mišićima, pišu „Novosti”.

Stručnjaci sa američkog fakulteta u Vermontu, ustanovili su da sok od višanja pomaže organizmu da lakše podnese fizički napor, pa je idealna za profesionalne sportiste. Posle vežbanja opušta mišiće i sprečava da dođe do neprijatne upale mišića. Sok od ovog voća pomaže i kod nesanice jer ima visoku koncentraciju melatonina, hormona koji reguliše ciklus spavanja i buđenja.