Sprečite prerano starenje ovim namirnicama

Današnji život utiče kako na naše zdravlje, tako i na bore i prerano starenje. Doktor Oz smatra da unošenjem proteina i šećera smanjujemo elastičnost tela i kože, što negativno utiče na naš organizam i kožu.

Mnoge namirnice koje nas okružuju pomažu pri srečavanju starosti, a proizvodi bogati antioksidantima pomažu u ovoj borbi. Dr. Oz najpre preporučuje borovnice, a zatim paradajz, krompir i brokoli. Najbolja namirnica u borbi protiv preranog starenja su asai-bobice, koje su odlična alternativa za borovnice jer sadrže dvostruko više antioksidanasa.  Da ostanete duže mladoliki u svoje obroke uvedite proizvode sa dosta vlakana, zato preferirajte voće, povrće, pasulj, žitarice i rižu.

Kao napitak koji čuva mladost najpoznatiji TV doktor preporučuje beli čaj, jer on sprečava enzime koji razbijaju kolagen i elastin. Pored toga što će naše bore biti manje primetne, ovaj čaj pomaže u sprečavanju reumatidnog artritisa i nekih vrsta kancera.

Svakodnevene navike u higijeni i nezi lica mogu dovesti do preranog nastanka bora. Zato Dr. Oz preporučuje da lice umijemo jednom dnevno mlakom vodom i sredstvom za umivanje, a zati ga osušimo utapkavanjem peškira. Redovno vežbanje i uživanje u prirodi takođe umanjuje šansu da prerano ostarimo.

Evo koje još namirnice bi trebalo da koristite u borbi protiv starenja: zeleni čaj, maslinovo ulje, cimet, crno vino.loading...