Sramota vas je da puštate gasove? Grešite, time uništavate zdravlje!

Pored zadražavanja gasova, na listi loših navika koje vaše zdravlje ozbiljno remete su i 'čačkanje' bubuljica, kao i 'kopanje' po nosu!

Ne slušate svoju bešiku

Često nam se dogodi da ne možemo drugačije, nego da moramo malo da se “stisnemo” i strpimo do odlaska u toalet. Svaki put kad to uradimo, stvara se pritisak na bešici i bubrezima.

Ne samo da je ovo izuzetno neprijatan osećaj, nego može da dovede i do infekcije.

Čačkate nos

Na stranu to što je ovo zaista ružna navika, kopanje nosa može da ima dugoročne posledice po vaše zdravlje. Svaki put kada gurnete prst u nos u opasnosti ste da napravite sitne ogrebotine u unutrašnjosti nosa, koje dalje mogu da se inficiraju i naprave vam popriličan haos od života.

Ako ste tokom “ovih radova” malo grublji, možete da vas slučajno desi da pokidate nazalni septum koji odvaja dve nozdrve. I ne, nikako nemojte da jedete blago koje ste izvukli iz svog nosa!

Ne puštate gasove

U zatvorenom prostoru, u situacijama kad se pribojavate da biste bili preglasni ili da će drugi znati da ste baš vi osoba koja je “pustila vetar”, vrlo je lako doneti odluku da jedan prdež možda i nije vredan sramote.

Međutim, suzdržavanje od prdenja povećava pritisak u crevima, što rezultira stomačnim problemima i abdominalnim bolovima nastalih kao posledica grčeva.

Cedite bubuljice

Znamo da su ružne da vas naprosto mame da ih se dohvatite, ali, bubuljice i akne su najčešće rezultat nakupljene nečistoće i bakterija na koži. Istiskivanjem ćete samo pogoršati stvari, jer ćete samo gurnuti nazad u kožu većinu te prljavštine.

Ceđenje bubuljica takođe će ostaviti ružne tragove i ožiljke kojih se posle nećete moći tako lako rešiti. Zato je bolje da ih ne dirate, ili baš ako morate, da ih cedite ovako.loading...