Srčani udar se MOŽE PREDVIDETI mesec dana pre: 6 znakova koji vas UPOZORAVAJU

Srčani udar
stockimages/freedigitalphotos.net

Ukoliko zanemarite ove znakove, ugrozićete sebi život. Shvatite svoje telo ozbiljno.

 

Čak 50 posto ljudi, koji su dobili srčani udar, imalo je simptome čak mesec dana ranije, ali velika većina na njih nije obraćala pažnju. Mnoge je to koštalo života.

Neki od pacijenata koji su preživeli srčani udar pričali su kasnije kako su mesec dana pre udara počeli otežano da dišu i imali su slabe bolove u prsima, odnosno osećali su rane simptome.

MASNE NASLAGE MOGU BITI PROŠLOST: Ukoliko pratite ove savete, vaše telo će

PROCVETATI

Bilo je i onih koji su bili svesni šta se događa pa su pozvali hitnu pomoć pre udara i tako su sebi spasli život. Stručnjaci kažu kako je polovina pacijenata imala simptome mesec dana ranije, ali većina na njih nije obraćala pažnju.

Muškarci su skloniji bolovima u grudima, a žene smetnjama u disanju. Kod muškaraca se mogu pojaviti i problemi sa erekcijom, čemu je krivac suženje krvnih sudova. Čak dve trećine njih je to primetilo pre zastoja srca.

Žene (njih oko 70 posto) sklonije su osećanju snažnog i dugotrajnog umora, čak nekoliko nedelja pre udara. Ako srčani mišić ne radi kako treba, to može uzrokovati i oticanje nogu, pa i na to treba obratiti pažnju.

Obratite pažnju na ovih šest znakova koji se mogu pojaviti i mesec dana pre srčanog udara:

1. Umor

Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo, zbog čega radi mnogo teže. To je razlog zašto se osećate umorno i pospano sve vreme.

2. Bez daha

Ako srce dobija manje krvi, to znači da će pluća dobijati manje kiseonika nego što je normalno. Imate li problema sa disanjem, što pre posetite lekara, jer to može značiti kako se približava vreme srčanog udara.

3. Slabost

Ako telo oslabi, tj. osećate slabost, to je zato što odjednom arterije postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkuliše ispravno. Tada mišići ne dobijaju ono što im je potrebno i može se dogoditi da se srušite.

4. Vrtoglavica i hladno znojenje

Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osetićete vrtoglavicu i zbunjenost. Ne ignorišite ovakve znakove.

IZGUBITE KILOGRAME ZA 10 DANA uz ovih 5 jednostavnih saveta

5. Pritisak u grudima

Ako imate rane simptome srčanog udara, verovatno ćete osetiti i nemir u grudima, manji bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara.

6. Simptomi gripa ili prehlade

Ako se osećate kao da imate simptome gripa ili prehlade niotkud, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogi ljudi koji su preživeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana pre imali takve simptome, npr. kašalj ili groznicu, piše Brajt sajd.