ŠTA SVE NEĆE SMISLITI: Bizaran trend negovanja intimne zone zaludeo zene

Maske za vaginali prostor, usnice - male i velike su jedni od najprodavanijih kozmetičkih proizvoda, jer kožu u ovoj regiji čine glatkom i svetlijom. Sada se postavlja pitanje koliko su one zaista dobre za vaše telo.

Vagina
Pixabay.com

Da bi se dobila glatka intimna zona zaista nije loše koristiti masku za vaginalnu regiju. Ona pomaže čak i kod grubih prepona.

Ipak, poznati farmaceut Šamir Patel upozorava da one imaju i neka neželjena dejstva.

 – Trebalo bi da budete oprezni kada koristite bilo koji proizvod namenjen intimnoj zoni. Ove maske su pre svega popularne jer smanjuju iritaciju izazvanu brijanjem. Međutim, sve što se koristi na vulvi mora da bude izuzetnog pH balansa i da se koristi ukoliko je to zaista neophodno – napominje Patel.

Vagina se čisti prirodnim putem, svojim sekretom. Zbog toga bi trebalo izbegavati parfimisane proizvode, pa i sapune, jer mogu da poremete balans bakterja i da se tako izazove infekcija i alergijska reakcija.

Maske za intimnu zonu mogu da izazovu gljivične probleme zbog visokog nivoa vlage koju nose u sebi – dodaje Patel.

Morate biti oprezni kada koristite ovaj bjuti proizvod.

Postoje losioni koji se koriste za tretiranje iritacije kože vulve, pogotovo posle brijanja, a nisu ni malo opasni po zdravlje, pa je preporuka da se opredelite za njih. Ukoliko ipak želite da koristite masku za vaginu, onda morate znati koliko rizikujete svoje zdravlje i kako da preventivno reagujete da ne bi došlo do infekcije ili alergije – jasan je Patel.