Jednom ili dva puta nedeljno pročistite organizam i iz svih obroka izbacite meso, ribu i mesne prerađevine.
Pitate se kako da sačuvate vitku liniju na odmoru a da pritom ne morate stalno da pazite šta i koliko jedete? To i nije tako teško, ako se pridržavate saveta poznatih francuskih nutricionista koje prenose Novosti.
1. Jednom ili dva puta nedeljno pročistite organizam i iz svih obroka izbacite meso, ribu i mesne prerađevine. Neka na vašem jelovniku tih dana budu samo pirinač, sušeno povrće (sočivo, pasulj ili bob) sezonsko voće i povrće, jaja i mlečni proizvodi od kojih možete pripremati gurmanske salate savršenog ukusa.
2. Jedite polako. Jer, što duže i energičnije žvaćete hranu to brže osećate sitost koja tada i duže traje.
3. Ako u toku dana, između obroka, osetite glad, pojedite dve, tri šljive. Zahvaljujući pektinu, ali i činjenici da 100 grama šljiva sadrži svega 52 kalorije, ovo voće je savršeno sredstvo da smirite krčanje u crevima.
4. Zaista nema potrebe da smanjite porcije. Dovoljno je da preokrenete redosled vašeg glavnog obroka. Započnite ga lepim komadom lubenice ili sočnom breskvom, pa čak i sirom kojim, inače, završavate vaš obrok. Na taj način ćete u startu umanjiti želju za ostalom hranom.