Stiže i u Srbiju! LEK PROTIV KORONE koji smanjuje rizik od teških formi bolesti za 87 odsto

Studija rađena na osnovu rezultata primene kod 750 visokorizičnih pacijenata pokazala je da terapija kompanije "Ilaj Lili" smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti za 87 odsto.

Pixabay

To je druga velika studija, rađena u kasnoj fazi ispitivanja leka, koja je pokazala da je kombinovana terapija dva monoklonska antitela, bamlanivimab i etesevimab, efikasna u lečenju kovida 19.

Prethodna studija, koja je objavila podatke u januaru, koristila je veću dozu lekova i smanjila rizik od hospitalizacije za 70 odsto.

“Očekujem da će ovi podaci nastaviti da povećavaju upotrebu antitela”, rekao je Daniel Skovronski, glavni naučni direktor kompanije “Ilaj Lili”.

Skovronski je rekao da kombinovana terapija nudi veću zaštitu od novih sojeva kovida-19.

Američki regulatori odobrili su u februaru kombinovanu terapiju za upotrebu kod pacijenata sa visokim rizikom od razvoja ozbiljnih komplikacija. Evropski regulatori su u martu predstavili njegovu upotrebu.

Sjedinjene Države su se u februaru dogovorile da kupe najmanje 100.000 doza kombinovane terapije.

Skovronski je rekao da je kompanija “Ilaj Lili” spremna da proizvede milion doza kombinovane terapije u narednim mesecima i da je u aktivnim pregovorima kako bi lekom opskrbila vlade širom sveta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, da će Srbija nabaviti terpiju ovog proizvođača kako bi se zaštitili životi najugroženijih osoba koje su zaražene koronavirusom.

Slobodan je primio KINESKU VAKCINU i merio je antitela posle OBE DOZE! Do detalja je objasnio ŠTA SE DOGODILO (FOTO)