Zbog male količine kalorija, bundeva je odlično rešenje za dijetu, a zbog mnogo biljnih vlakana za bolju probavu. Preporučuje se i kao diuretik i kao oblog za proširene vene. Bogata je kalijumom

Rana jesen već miriše na bundeve. Zapečene u rerni i posute cimetom, izrendane i uvaljane u kore za pitu, ili isceđene i pretvorene u sveži sok, prava su jesenja poslastica koja bojom, mirisom i ukusom deluje na sva čula, pišu Novosti.

I što je najvažnije – veoma je zdrava i prija organizmu, naročito u ovo doba kada virusi počinju “kolo da vode”.

Zbog male količine kalorija, odlično je rešenje za dijetu, a zbog mnogo biljnih vlakana za bolju probavu. Preporučuje se i kao diuretik i kao oblog za proširene vene. Bogata je kalijumom – pa pogoduje srcu, ali i kalcijumom i fosforom – zbog čega je dobra za kosti i zube.

Zahvaljujući vitaminima B grupe, čuva nerve, a uz pomoć C i E – mladost. Ako napravite pire i ostavite da odstoji deset minuta na licu, primetićete koliko su vam se pore suzile, a koža očistila.