Poslednjih godina sve više muškaraca u SAD ugrađuje plastične kuglice u svoj penis da bi povećali zadovoljstvo svoje partnerke.

 

Pretpostavlja se da se kuglice ugrađuju kako bi stimulisale klitioris žene.

Ipak, stručnjak za seksualno zdravlje muškaraca doktor Tobijas Koler iz Centra za zaštitu zdravlja u Ilinoisu upozorava da ta operacija može da bude opasna, jer može da ošteti mokraćni kanal i prouzrokuje hroničan bol. Takođe, može da ošteti i tkivo i izazove erektilnu disfunkciju.

VAŽNA ŽIVOTNA LEKCIJA: Koliko ste puta u životu pojeli tuđi keks?

– Ne bih preporučio ovaj zahvat, jer uprkos savršenoj sterilnoj tehnici uvek postoji rizik da nešto krene po zlu. Najčešće su u pitanju razne infekcije – rekao je Koler.

Neki muškarci stavljanje perli vide kao estetsku praksu sličnu stavljanju pirsinga ili tetoviranju penisa, ali drugima daje nadu da će biti bolji ljubavnici.

Ugrađivanje perli je praksa u mnogim kulturama sveta, među kojima je i Japan. Članovi ozloglašene kriminalne organizacije Jakuza ugrađuju po jednu perlu za svaku godinu provedenu u zatvoru. Ova praksa postaje sve popularnija i u SAD.

Kombinacija ova dva začina MOŽE DA VAM SPASI ŽIVOT

Perle ugrađuje obično stručno lice, koje radi pirsinge, ili sam muškarac. Nakon što se zaseče tkivo, plastična perla ili metalna kuglica ugrađuju se pod kožu penisa.

Doktor Koler upozorava da ovaj zahvat može da prouzrokuje hematom ili novu rupicu na penisu, što može da izazove problem s mokrenjem ili bol tokom erekcije.

– Bitno je da, ako ste već odlučili da to uradite, odete kod profesionalca koji koristi sterilan pribor. Takođe, perle ne moraju zauvek da ostanu u penisu, moguće je ukloniti ih – poručio je dr Koler.