SVE ŽENE PRAVE OVU VELIKU GREŠKU: Ovo je jedini ispravan način negovanja intimne zone

Vagina
Foter/ andresdavid90 / photo on flickr

Ima mnogo zabluda o tome kako treba negovati vaginu. Ovde ih otkrivamo.

 

Da li treba koristiti posebne proizvode za to područje? Na šta treba pripaziti?

Od doktora i ginekologa više puta smo čuli kako jednako kao i zanemarivanje, i prečesto pranje intimnih ženskih područja nije poželjno.

Ali, koji je pravi način pranja “tamo dole”?

Časopis Glamour popričao je s doktorkom koja je otkrila kako se vagina zapravo odlično čisti sama od sebe, i to zbog činjenice da ima niski pH što sprečava razvoj loših bakterija.

Taj delikatni balans sprečava bakterije da se nakupljaju. Ako sredstvima za pranje promenite pH, dozvolićete bakterijama da se šire“, poručila je ženama.

Takođe smatra da žene ne treba da menjaju način na koji peru intimna područja za vreme ciklusa koji može uključivati i različite iscedke.

“Mnoge žene misle kako bi trebalo nešto posebno da urade, ali to je samo način na koji se vagina sama čisti”, dodaje doktorka Nensi.

Doktorka Nensi smatra kako ne treba koristiti gelove za tuširanje, ali ni posebno kreirane proizvode za vaginalno područje.

Najbolje je prati to područje blagim sapunom, a zatim ga blago potapšati peškirom kako bi se potpuno osušilo pre oblačenja gaćica, jer vlaga može dovesti do gljivičnih infekcija,” dodajte ona.

Dakle, budite blagi prema tom nežnom području, izbegavajte agresivna sredstva za pranje, baš kao i skupa “posebno dizajnirana” i izbegavaj vlagu.