TANJIR PUN ZDRAVLJA: Čudotvorna SUPA eliminisaće prehladu u tren oka!

supa
Pixabay.com

Nagle promene temperatura kakvima smo bili izloženi poslednjih nedelja ostavljaju trag na zdravlju, naročito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način telo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za supu koja zimske bolesti baca na kolena!

 

Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka daje vam energiju i jača organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu. 

Potrebni sastojci:

– 3 litra vode
– 2-3 čena belog luka
– 1-2 kašike đumbira (svežeg, sitno naseckanog ili rendanog)
– 1 kašika crnog bibera
– 2 šargarepe (neoljuštene i isečene na pola)
– 1 šoljica lišća celera
– 1/4 crvenog luka
– 1 velika grančica ruzmarina
– 1 kašika timijana
– 1 kašika žalfije
– sok pola limuna

Način pripreme:

Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Ostavite da se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cediljku. Sada imate temeljac koji je prevencija prehladama, virusima i gripu, ublažava ih i leči. S njim možete da pravite sve vaše druge omiljene povrćne supe. 

Pripazite da prilikom kuvanja supe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.