Pročistite krv na najprirodniji način!

 

Konzumiranjem određenih namirnica možete da pomognete svojim organima da filtriraju više toksina iz krvotoka i tako izbegnete nastanak mnogobrojnih oboljenja!

Beli luk je bogat izvor sumpora, esencijalnog minerala koji organizmu pomaže da eliminiše toksine. On stimuliše jetru da proizvodi enzime za detoksikaciju koji filtriraju toksine iz krvotoka.

Malačak sadrži ogromnu količinu antioksidanata i fitonutrijenata koji eliminišu toksine iz probavnog sistema i slobodne radikale. Čaj od lišća ili korena maslačka stimuliše funkcije jetre i gušterače usled čega oni “izvlače” toksine iz krvotoka.

Vitamini, minerali i vlakna samo su neke od “stvari” koje jabuka sadrži. Određena jedinjenja koja jabuka sadrži stimulišu proizvodnju žuči i pomažu jetri da se reši toksina.

Zbog antioksidanata i drugih korisnih hranjivih materija, cvekla je odlično “oruđe” za zaštitu organizma od slobodnih radikala i stimulisanje jetre za veću eliminaciju toksina iz krvotoka.

Peršun deluje kao diuretik koji pomaže bubrezima da “rade svoj posao” i eliminiše više toksina putem urina.

Šargarepa je bogata vitaminima (A, B6, C i K), kalijumom i glutationom, proteinom za čišćenje jetre. Za bolji učinak detoksikacije jedite je sirovu, jer kuvanjem dolazi do raspada glutationa.

Limun aktivira funkcije jetre koje su odgovorne za eliminisanje toksina. Topla voda i limun, koju je najbolje piti ujutru, pomaže u oslobađanju enzima koji pretvaraju toksine u jedinjena rastvorljiva u vodi, a koja se lako mogu izbaciti iz organizma putem urina. Pored toga, limun je bogat izvor vitamina C koji je organizmu, između ostalog, nephodan i za proizvodnju glutationa.

Bosiljak podržava bubrege i jetru u eliminisanju nataloženih toksina. Odličan je za probavu, pomaže kod infekcija i deluje i kao diuretik usled čega pomaže brže i količinski veće izbacivanje toksina iz organizma.