Telo joj je slalo upozorenja, ali lekari su ignorisali: Onda je saznala STRAVIČNU DIJAGNOZU

rak
instagram/jessdecris

Mislila je da je konstantni umor posledica razuzdanog života, a onda je čula poražavajuću vest

Život Amerikanke Džesike Dekristofaro (28) se preko noći pretvorio u pakao. Iako je godinama osećala kako se nešto dešava s njenim telom, ona nije toliko tome pridavala značaj. Što je najgore, i lekari su joj punili glavu kako je ozbiljan kašalj samo posledica alergije.

Nakon što joj alergolozi nisu ništa pronašli, smatrali su da ima problem sa želucem. Preporučili su joj da promeni ishranu što joj je i promenilo stanje. Ali nakon nekog vremena, kašalj se vratio.

Prvo je počeo da je svakim danom sve više boli stomak, onda je pronašla kvržicu ispod pazuha. Kad je jedan dan bol u stomaku bio neprihvatljiv otišla je u Hitnu pomoć. Tamo su joj uradili sve moguće analize i dijagnostikovali joj rak.

Mislila je da je konstantni umor posledica razuzdanog života, a onda je čula poražavajuću vest.

Nakon povratka raka, Džesika je prošla kroz 20 radioterapija i šest hemioterapija.

“Bilo je teško. Najviše zbog toga što mi niko nije rekao šta me čeka. Bila sam toliko bolesna da nisam znala šta da radim. Kosa mi je opadala u pramenovima i želudac mi se okretao zbog toga. To me je dovelo do granice. Emotivno nisam mogla to da podnesem”, rekla je Džesika i dodala da je tražila spas u blogu koji je otvorila kako bi pomogla svima koji prolaze kroz to.

Sprijateljila se s medicinskim sestrama u bolnici koje su joj pomogle da pronađe način da sam proces prođe što bezbolnije, a sve to je pretočila u knjigu.

“Morala sam da napustim posao jer sam zbog slabog imuniteta mogla da se razbolim zbog kontakta sa drugim ljudima. To mi je palo veoma teško, jer sam u tom trenutku bila na vrhuncu svoje karijere. Zato sam pokrenula blog i otvorila Instagram nalog kako bih lakše prošla kroz ovaj proces. Na taj način sam upoznala veliki broj ljudi koji prolazi kroz isto što i ja. To me je i spasilo”, istakla je ona.

Sorry for the cheesy photo, but taking your temp often while you're #neutropenic is so important! If it's 100.4, go to the ER! My doctor always tells me that infections are what kill patients, not chemo! God willing, I haven't ended up in the ER yet during chemo. Be smart. Follow the neutropenic diet: no raw meat, seafood, no fresh veggies or fruits. Everything must be cooked, stay away from anything with bacteria and save yourself an ER visit! Make sure you take your Neupogen or Nuelasta shots as directed. I hate hearing that my cancer friends are in the hospital because of things like this. Stay away from anyone that is sick. Wear a mask when you venture out. Also--make sure that your nurses hands are clean and that they wear gloves! My gf became septic because her nurse failed to wash her hands properly. Happy Monday! Love, your Lymphoma mom. ??

Фотографија корисника Jessi ? (@jessdecris) дана

Danas je optimistična. Oseća da je rak zauvek nestao.

“Kad prolazite kroz ovako nešto, naučite kako vaše telo funkcioniše. Nisam više ista osoba koja sam bila pre šest meseci. Sad reagujem i brinem o mnogim stvarima, a moj pristup životu je totalno promenjen. Danas sam otvorenija prema životu. Kad se sve ovo završi, želim da nastavim da pišem i pomažem ljudima. Osećam da se sve ovo dešava sa razlogom”, zaključila je ova hrabra i mlada devojka.

Njena priča je pokazatelj da ne treba klonuti kad je najteže, već uzdignute glave prolaziti kroz sve nepogode koje život nosi. Ali najbitnija stvar – treba slušati svoje telo, jer ono uvek da znak kad nešto nije u redu.loading...