Tinejdžerka bila na ivici smrti: Tampon joj umalo došao glave

Dve i po godine nakon ovog događaja, ona je izgubila 60 odsto svoje kose i dobila upalu pluća jer joj je oslabio imunitet.

Tinejdžerka Džodi Krajg završila je na aparatima i bila na ivici života i smrti samo nekoliko sati nakon stavljanja tampona.

Devojka se uplašila da će dobiti srčani udar jer je postala toliko slaba da je počela da povraća i da se jedva kreće.

– Temperatura mi je porasla i mama je mislila da ću umreti – priča Džodi.

Otišla je u bolnicu i doktori su konstatovali da ima sindrom toksičnog šoka. To je retko, ali veoma opasno po život.

– Četiri dana sam bila na intenzivnoj nezi i posle sam jos deset dana ostala u bolnici. Trebalo je da pijem 17 različitih antibiotika svakog dana i bila sam nenormalno slaba. Ne mogu da verujem da mi se sve to desilo od samo jednog tampona – kaže tinejdžerka.

Dve ipo godine nakon ovog događaja, Džodi je izgubila 60 odsto svoje kose i dobila upalu pluća jer joj je oslabio imunitet.

– Nisam mogla ni u školu da idem, jer sam se previše umarala. Najveći deo svog vremena provodila sam kod kuće – priča devojka.

Džodi je stala na svoje noge četiri godine posle ove noćne more koja se dogodila u avgustu 2010. godine, zahvaljujući ljubavi prema irskom plesu.

– Ništa nisam radila jer nisam imala snage. Ali moja najbolja drugarica živi blizu profesorke plesa i pričala mi je o tome. Sada učestvujem u prvenstvima i zahvaljujući irskom plesu danas sam živa – dodaje devojka.