Top 5 napitaka koji će vam pomoći da smršate

Stiglo je leto, ako se već niste oslobodili neželjenih kilograma sada je pravo vreme za to. Učinite to uz pomoć pet zdravih napitaka.

Ako ste se odlučili da izgubite dodatne kilograme, onda sigurno znate da je jedini način da se to uradi je kombinovanjem treninga sa zdravom, uravnoteženom i ishranom. Međutim, postoje neke vrste pića koje će ubrzati sagorevanje masti i pomažu da izgubite težinu brže nego što bi inače, evo top 5 napitaka:

1. Detoks sokovi

 Agrumi su poznati po tome da imaju snažnu sposobnost detoksikacije, stoga ako ste u potrazi za hranom koja će vam pomoći da očistite sve toksine, koji su se nakupili u vašem organizmu tokom meseci onda svakako morate napraviti detoks napitak od agruma. Nije loše u njih dodati malo đumbira, šargarepe ili jabuke, jer oni spadaju u jače antioksidante.

Kao što možda već znate, antioksidansi su od suštinskog značaja jer oni štite vaše telo od negativnih efekata slobodnih radikala koji mogu uništiti vaš organizam.

2. Sokovi od povrća

Biljni sokovi, s druge strane, takođe mogu imati veliki uticaj na gubitak kilograma, mršavljenja na duže staze. Povrće koje je najbolje za gubitak kilograma je kupus, kelj, brokoli ili karfiol. Ovo povrće je najefikasnije u borbi protiv masti i odlično čisti organizam od toksina. Takođe povoljno utiče na kontrolu holesterola, odličan je za balans hormona.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj se koristi stotinama godina, zbog svojih brojnih prednosti, a gubitak težine je samo jedan od njih – iako će zeleni čaj pomoći da izgubite nekoliko kilograma, to će sigurno poslužiti kao odličan dodatak vašoj ishrani. Ako nemate vremena ili vam se ne sviđa da redovno trenirate, pijte jednu šolju čaja dnevno i time očistite svoj organizam. Ovi čajevi su savršeni za sagorevanje više kalorija, kao i za ubrzavanje metabolizma. Zeleni čaj je veoma popularan u Japanu.

4. Voćni sok – brusnica i kruške

Voćni sokovi su ukusni, lako se pripremaju i veoma su  bogati hranljivim materijama, vitaminima i mineralima – pored toga, postoje bukvalno stotine različitih vrsta voća koje  možete izabrati. Kruške i brusnice su samo dve vrste voća koje su vrlo ukusne i jedne od najefikasnijih i najtraženijih. Poznato je da ove vrste sadrže velike količine vitamina C. Ne samo da sok od brusnica i krušaka pomaže da izgubite težinu,već i ubrzava metabolizam , takođe ćete povećati svoje ukupne energetske vrednosti. U isto vreme, to je poznata činjenica da je sok od brusnica od suštinskog značaja za sprečavanje raznih infekcije bešike. Kruške, su bogate magnezijumom, kalijumom i fosforom. Kruške su jako dobre za jačanje kostiju.

5. Crna kafa

Poslednje, ali ne i najmanje važno, to je poznata činjenica da ako se konzumira umereno, crna kafa može imati mnoštvo zdravstvenih prednosti – ne samo da sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala, smanjuje rizik za određene vrste raka, ali takođe može da smanji rizik za dijabetes, kao i bolesti srca. Istovremeno, kofein je savršen za jačanje vašeg metabolizma i za povećanje broja kalorija koje ste sagoreli. Budite oprezni, jer ako želite da izgubite kilograme, oslanjajući se na crnu kafu moraćete da je konzumirate bez mleka i šećera.