TOPE SALO U NAJKRAĆEM ROKU: Dovedite liniju do savršenstva uz pomoć ovih vežbi

Do savršene linije je lakše stići nego što mislite.

pixabay

Kristin Sela je fitnes instruktorka koja je pomogla mnogim žena da liniju dovedu do savršenstva. Ona kaže da se odlični rezultati mogu postići i kod kuće i da odlazak u teretanu nije neophodan.

Pravilna i izbalansirana ishrana i vežbanje, ne samo da će vaše telo dovesti do savršenstva, nego ćete se i osećati lepše i psihički. Ona izdavaja 5 najmoćnijih vežbi, uz pomoć kojih je moguće postići dobre rezultate za kratko vreme.

Kris savetuje da uradite po jednu seriju do svake vežbe, a kako budete sticali kondiciju da te serije povećavate. Ovo je 5 najefikasnijih vežbi:

Čučnjevi

Ova vežba jača donji deo tela, a naročito aktivira mišiće butina i zadnjice. Nakon mesec dana vežbanja trebalo bi da primetite da je zadnjica čvršća i zaobljena. Vodite računa da vam tokom izvođenja ove vežbe, leđa budu ispravljena kako ne bi došlo do povrede.

Čučanj i skok

Postavite se u položaj za čučanj, a onda napravite skok. Na ovaj način, osim što aktivirate mišiće butina i zadnjice, pokrećete i mišiće listova, ali i ruku i sagorevate dosta kalorija.

Burpees

Vežba koju mnogi ne vole da rade, ali je jako moćna. Ona aktivira baš svaki mišić u telu, pa rezultati ne izostaju.

View this post on Instagram

A post shared by Joshua (@joshuapatterson_jp)

– Izazovna je, ali neka motivacija budu rezultati koje ćete primetiti već za mesec dana – kaže Kristin.

Sklekovi

Ukoliko su vam cilj vretenasti mišići na rukama i lepo izdefinisana leđa, sklekovi su baš za vas. Ova vežba će pokrenuti svaki mišić zadnjeg gornjeg dela tela.

Ruski tvist

Ako želite savršeno definisane mišiće na stomaku, ovu vežbu morate da ispobate. Sedite na pod, nagnite leđa pod uglom od 45 stepeni, a stopala podignite malo iznad poda, ruke i stomak pomerajte s leve na desnu stranu.