TRI SAVETA za zaustavljanje starenja kože lica

Bore nikome nisu mile i poslednje što bilo ko želi da vidi jesu upravo one. Kada su odlika starosti, onda su očekivane, ne stvaraju veliku presiju jer su tu, međutim, njihova pojava nije isključivo vezana za godine. U velikoj meri, bore se mogu pojaviti usled loše i neadekvatne nege lica, korišćenja nekvalitetne šminke koju koža uporno upija, ali i kao rezultat genetike koja se ne može preduprediti, jer je jednostavno takva kakva je.

Bore
Pixabay.com

Šta god bio razlog pojavi finih linija, bora, činjenica je da se uvek nešto može uraditi, i da se može odložiti vreme starenja kože, ali se i već postojeći znakovi mogu ukloniti ili, bar, ublažiti. Imamo za vas neke savete koji će učiniti da vam koža bude dugo jedra, ili da se stara jedrina vrati.

Mezoterapija lica

Neinvanzivni metod koji se vrši injekcionom metodom jedan je od popularnijih i kod nas i u svetu kada su bore i znakovi starenja u pitanju. Postupci mezoterapije lica daju jako dobre rezultate, koji su vidljivi već nakon urađenog tretmana, ali se pun efekat vidi nakon nekoliko nedelja. Mezoterapija lica se vrši ubrzigavanjem koktela u središnji sloj kože, mezoderm, kroz mikroigle, a sastojci koji se nalaze u injekciji utiču na hidrataciju, proizvodnju kolagena, kao i na popunjavanje finih linija i bora, zbog čega se efekat značaj vidi odmah.

Kokteli sadrže uglavnom vitamine, enzime, biljne ekstrakte, kao i hijaluronsku kiselinu, koji zajednički utiču na to da se koži vrati zdrav sjaj, da se podigne tonus koji je opao, te da se vrati jedrine i zategnutost koje karakterišu mladolik izgled.

Mezoterapija lica se radi oko nekih 45 minuta, tretman nije bolan, niti zahtevan. Nakon tretmana je potrebno od 12 do 24 sata izbegvati šminkanje i sunčanje, nakon čega je moguće da se vratite apsolutno svim svojimustaljenim rutinama.

Svakodnevna hidratacija

Dehidrirana kože je često uzročnik prevremenog pojavljivanja bora i prevremenog starenja kože. Kada je koži potrebna hidratacija, a ne pruža joj se, onda nestaje sjaj koji ima, tonus opada, ten postaje siv i neujednačen, što dodatno utiče na to da koža izgleda beživotno. Svakodnevnom hidratacijom se sve ovo izbegava. Ona podrazumeva da hidrirate organizam unošenjem dovoljne količine tečnosti tokom svakog dana, ali i da koristite kozmetičke proizvode namenjene hidrataciji, kao što su serumi sa hijaluronskom kiselinom, hidratantne kreme, maske, koje hrane kožu i osvežavaju je. Bitan deo je i čišćenje lica, koje može da bude već prvi korak ka hidriranoj koži, ukoliko odaberete umivalicu i princip čišćenja na osnovu svog tipa i stanja kože.

SPF = BFF

Korišćenje krema sa zaštitnim faktorom najbolji je prijatelj tvojoj koži, ali i tvom zdravlju, jer je njihova uloga da kožu zaštite od zračenja koje može biti uzročnik brojnim zdravstvenim stanjima i oboljenjima. U pogledu starenja, kreme sa zaštitnim faktorom štite kožu od nastajanja fotooštećenja koja izazivaju pojavu suve i dehidrirane kože, kao i pojavu smežurane, kože pune linija i bora. Njihovim korišćenjem, tokom cele godine, na pravi način, zapravo započinjete odlaganje starenja kože za dug period, čime svaki dodatni korak u nezi doprinosi lepoti i zdravlju kože.