Jeste li znali da zapravo kora limuna sadrži najviše vitamina i minerala dragocenih za naše zdravlje?

Kora svežeg limuna nije nimalo ukusna, ali zato postoji način na koji ćete je učiniti ne samo jestivom, već i ukusnom.

Limun je izuzetno zdravo voće, ali ako želite iz limuna da izvučete zaista maksimum, najbolje je da ga jedete zamrznutog. Naime, najzdraviji deo limuna je njegova kora koja uvek ostane neiskorišćena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom, pa će imati sveži ukus citrusa.

Kako je najbolje zamrznuti limun?

Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Kada poželite da pojedete krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun, i korica i meso, na taj će način pucati od osvežavajućeg ukusa citrusa.

Evo koje ćete sve vitamine i minerale uneti u organizam kada pojedete limun s koricom:

  • vitamin C, B6, A i E
  • folna kiselina
  • kalcijum
  • bakar
  • gvožđe
  • cink
  • magnezijum
  • kalijum
  • belančevine
  • riboflavin
  • niacin
  • tiamina
  • fosfor