U pitanju je deo lica od početka nosa do uglova usana (obuhvata gornju usnu, područje između usana i nosa, nos i deo čela koji se nalazi iznad korena nosa), gde se bubiljice najčešće pojavljuju. 

Džeremi Brauer, profesor dermatologije iz Njujorka, kaže da su vene koje prolaze tim delom lica, povezane sa sinusima i zadnjim delom mozga.

Kada istisnete bubuljicu, prljavština sa vaših ruku i bakterije iz vazduha mogu da inficiraju otvorenu ranu i pokrenu opasnu infekciju. 

Ukoliko se ne leče, infekcije sinusa mogu da dovedu do potpunog gubitka vida, moždanih apscesa, meningitisa, pa čak i šloga. Stanje poznato kao kavernosna sinusna tromboza ubije čak 30 odsto ljudi kojima je dijagnostikovana. 

Srećna okolnost je da su veće šanse da vam ostane ožiljak ukoliko cedite bubuljicu u tom delu lica, nego da dođe do ozbiljnih moždanih infekcija, ali to ipak ne znači da bi trebalo da cedite bubiljice na licu sami.

Doktor Mehmet Oz, istakao je da čak i čupanje dlaka iz nosa može da bude opasno i da dovede do infekcije jer se nalazi u samom centru “trougla smrti”. Umesto toga koristite trimer koji će skratiti dlačice u nosu i tako bezbedno rešiti vaš problem.