TUGA NESTAJE ZA TREN: Pet sjajnih trikova pomažu da pobedite depresiju

Dođu po nekad oni dani kada nismo raspoloženi i kada nam ništa ne ide od ruke, ali uz ove cake je jednostavnije prebroditi ovakve dane.

Žena za volanom
pixabay

Povremeno loše raspoloženje je potpuno prirodna i normalna pojava. I negativne emocije su sasvim u redu.

Ovi brzi i jednostavni trikovi će vas oraspoložiti u roku od 60 sekundi, zato ih vredi isprobati.

Slušajte omiljenu muziku

Muzika koja će vas naterati da zapevate ili zaplešete će pozitivno uticati na raspoloženje. Dokazano je da veseli tonovi mogu da podignu nivo raspoloženja u vrlo kratkom roku, zato sledeći put kada se osetite potišteno pustite omiljenu pesmu glasno i oterajte negativne misli.

Smešni video zapisi su uvek dobra ideja

Smeh može brzo da poveća nivo seratonina i pomogne da se oslobodite nakupljene negativne energije.

Udahnite duboko

Minut u prirodi može da učini neverovatne stvari za organizam. Razbistrićete misli i podići raspoloženje ukoliko duboko udahnete nekoliko puta svež vazdu. Ova metoda je vrlo popularna u terapiji otklanjanja stresa.

Učinite nešto lepo za neku osobu

Ponekad je najbolji način da se oraspoložite tako što ćete usrećiti drugu osobu. To ne mora da bude neki veliki poklon. I mali znak pažnje će obradovati voljenu osobu, a ujedno će i vama popraviti raspoloženje. Kada upemo da izmamimo osmeh nekome iz okoline to ima pozitivne efekte i na nas same. Probajte i uverite se.

Napravite spisak onih stvari na kojima ste zahvalni

Zahvalnost je definitivno jedan od najbržih i najefikasnijih načina za poboljšanje raspoloženja. Razmislite o svim stvarima u životu na kojima ste zahvalni. To može biti nešto jednostavno, kao što je pristup čistoj vodi ili nešto specifičnije u vašoj trenutnoj situaciji.

Ovim potezom se koncentrišete na pozitivne stvari i tako utičete na poboljšanje raspoloženja.