U MUŠKOJ BRADI IMA VIŠE BAKTERIJA NEGO NA WC ŠOLJI: Evo zašto je to SJAJNA VEST

Brada
Pixabay.com

Istraživanje sprovedeno nad 20 muškaraca sa bradom donelo je divne rezultate!

 

Istraživanje sprovedeno u Londonu ustanovilo je da neke od bakterija koje rastu u muškim bradama imaju antibiotska svojstva.

Otkriće je značajno u vreme kada prekomerna upotreba sintetičkih antibiotika čini patogene bakterije sve otpornije na tretmane.

Raspostranjena upotreba antibiotika za stanja koja ih ne zahtevaju izazvala je mutacije u pojedinim vrstama bakterija, pretvarajući ih u takozvane superbakterije. Kao rezultat, bolesti koje su nekada bile izlečive antibioticima, kao što su upala pluća i infekcije bubrega, postale su ponovo smrtonosne.

Međutim, nedavni laboratorijski testovi u Britaniji pokazali su da neke od bakterija u muškim bradama proizvode supstance sa antibiotskim svojstvima.

Iz 20 muških brada uspeli smo da izolujemo najmanje stotinu različitih bakterija i oko 25 procenata od njih pokazalo je antibiotske aktivnosti protiv naših indikatora – kaže Adam Roberts sa Univerzitetskog koledža u Londonu, preneo je Glas Amerike.

Ovo istraživanje bilo je podstaknuto medijskim izveštajima u kojima je navedeno da u muškoj bradi ima više bakterija nego na klozetskoj šolji.

To je izazvalo debate o tome da li su brade dobre ili loše za muško zdravlje.