U ZDRAVOM TELU, ZDRAV DUH: Leto se bliži, pravo je vreme da se dovedeš u TOP FORMU

Priznajte, ulenjili ste se, a kako se leto bliži - voleli biste da ste u top formi. Ako nemate iskustva u trčanju i ne želite pritisak, a istovremeno želite da se fizički aktivirate - imamo rešenje za vas.

pixabay.com

Zašto se pokrenuti i upisati školu trčanja i nordijskog hodanja? Nudimo nekoliko dobrih razloga:

Trčanje i nordijsko hodanje u školi idealni su za rekreativce početnike koji nemaju prethodno iskustvo i fizičku spremu. Oprema je jednostavna i ne zahteva velika ulaganja – trenerka i patike, te štapovi za hodanje sasvim su dovoljni za kvalitetan početak.

U školi nikada niste sami. Sami ste se odlučili na promenu i pokrenuli se, ali na svakom koraku u školi vode vas treneri i bodre kolege trkači i hodači. Upoznaćete osobe s istim interesovanjima i obogatiti svoj društveni život.

Boravak na vazduhu tri puta nedeljno po sat vremena ima brojnih pozitivnih učinaka na organizam – kako fizičkih tako i psihičkih. Nivo stresa se drastično smanjuje, a uz to ste napokon odlučili uzeti vreme za sebe.

Program škole polako vas uvodi u svet trčanja što znači kako ćete svoje metre i kilometre skupljati postepeno, ali brže nego što ste mislili da možete. Važno je samo biti uporan i redovno dolaziti na treninge.

Treneri su vaši učitelji trčanja i hodanja, ali i glavni savetnici za sve druge teme. Od saveta o prehrani, opremi, prevenciji povreda preko čiste motivacije kako bi trening završili sa osmehom.

Nuspojave koje osetite u osam meseci škole nisu samo bolja fizička sprema, zdraviji način života i veće samopouzdanje, već je to i ljubav prema fizičkoj aktivnosti na otvorenom koja ostane u vama još dugo nakon završetka škole.

Više nema izgovora za izlazak iz kuće poput kiše i visokih ili niskih temperatura. Ležanje na kauču ispred televizora zamenićete treninzima i druženjem jer vreme je uvek dobro za trening.

Godine starosti ovde ne igraju baš nikakvu ulogu, kao ni konfekcijski broj ili prethodno iskustvo. Svi su dobrodošli i baš svi mogu završiti školu trčanja jer ova aktivnost ne diskriminira.

Upisom škole izlazite iz svih svojih dosadašnjih okvira i otvarate se promeni kakvu niste očekivali, ali ste priželjkivali.

Vreme je da napravite prvi korak 🙂