UBIJA ŽELJU ZA CIGARETOM: Ove VEŽBE DISANJA čiste pluća, a pušenje postaje RUŽNA PROŠLOST!

pluca
pixabay.com

Ostavljanje duvana najšeće sa sobom nosi velike muke, pa pušači sve češće pokušavajau da ostave cigarete metodama koje će im ogaiti duvanski dim.

 

Pored mnogobrojnih sredstava i skupih pomagala, postoje i vežbe disanja koje su zasnovane na jogi.

Radi se o dubokom udisaju i izdisaju – iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože.

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vežbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veoma lagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osetite veliku želju za nikotinom.

Ubrzo ćete primetiti kako se smanjuje želja za cigaretama.

Prva vežba

Svaki put kada poželite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vreme provedete na vazduhu.

Stojite uspravno i potrudite se da opustite svaki deo tela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vežbu je potrebno ponavljati deset puta.

Napomena: U početku se može desiti da nakon više ponavljanja vežbe osetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

Druga vežba

U trenucima kada imate goreću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vežbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo.

Vežba se sastoji iz 30 udaha i izdaha, potom sledi minut odmora, a broj ponavljanja je pet.loading...