UBRZAVAJU STARENJE: Ove greške svi pravimo, a izuzetno su loše za organizam

Ako vam se učinilo da je vaše lice počelo ubrzano da stari, pokušajte da izbegnete ove greške.

Pixabay.com

Multitasking

Brojne obaveze i ubrzani način života teraju nas na stalni multitasking. Iako ljudi misle da na taj način čuvaju vreme i štede živce, multitasking zapravo uzrokuje više stresa. Tad se oslobađaju slobodni radikali, nestabilni molekuli koji oštećuju ćelije i koji su odgovorni za starenje. Stručnjaci savetuju da se radije usredsredite na jedan zadatak.

 Slatkiši

Osim što zbog uživanja u slatkom možemo da dobijemo koji kilogram viška, oni takođe mogu da dodaju i godine našem licu. Molekuli šećera vezuju se za proteine u ćelijama, što može da se manifestuje gubitkom sjaja kože, nadutošću, povećanjem bora, gubitkom kontura lica i povećanjem pora.

Premalo sna

Neprospavane noći ne uzrokuju samo tamne podočnjake, već je manjak sna povezan i s kraćim životnim vekom. Ako tokom dana osetite nedostatak energije, mentalnu tromost ili probleme s fokusiranjem, prisilite sebe da uveče legnete ranije u krevet.

Sedilački način života

Kada sedimo duže od 30 minuta, telo počinje da skladišti šećer u ćelijama zbog čega je veća verovatnoća da ćemo dobiti višak kilograma. Bez obzira na to da li sedite u kancelariji ili na kauču, svakih 30 minuta ustanite i prošetajte nekoliko koraka.loading...