Ugodite sebi bez trunke stida: Evo kako masturbacija utiče na žensko telo

Još uvek sumnjate da je ovo dobro za vas?

Krevet San Spavanje
Pixabay.com

Ovo su samo neke koristi koje donosi masturbacija

Odličan antistres

Masturbacija pospešuje emocionalno pražnjenje i smanjenje stresa. Jednostavno je: tokom orgazma nastaju neurotransmiteri u mozgu koji podižu raspoloženje i suzbijaju hormon stresa kortizol. Pored toga, orgazam pospešuje oslobađanje endorfina – hormona radosti.

Rešava probleme nesanice

Dokazano je: masturbacija je odlična alternativa tabletama za spavanje. Nakon orgazma, žene obično osećaju blagi prijatan umor.

Upoznajete svoje telo

Seksolozi insistiraju: redovna masturbacija može značajno poboljšati vaš seksualni život. Upoznajući sebe, oslobađate se i bolje razumete šta vam pruža zadovoljstvo. Ostaje samo da podelite znanje stečeno sa partnerom.

Masturbacija smanjuje menstrualnu bol

Prema statističkim podacima, svaka treća žena u prvim danima menstruacije oseća nelagodu i grčeve. Seks u ovom trenutku i nije baš poželjan. Ali ginekolozi toplo savetuju da barem masturbiraju. Jer isti endorfin umanjuje bol i poboljšava dobrobit. Pored toga, tokom menstruacije ste posebno osetljivi – što znači da će orgazam biti jači.

Masturbacija – šansa za postizanje višestrukog orgazma

Mnogi su čuli da postoji multi-orgazam, ali to nikada nisu doživeli. Redovna masturbacija, prema seksolozima, može vam pomoći da saznate o čemu se radi. Ništa natprirodno. Multi orgazam je zaista mnogo lakše dobiti tokom masturbacije nego za vreme seksa sa partnerom. Uostalom, sami sa sobom se opuštate što je više moguće (što nije uvek moguće kod partnera) i potpuno kontrolišete proces. Vi odlučujete kada ćete pauzirati, a kada nastaviti – i dobićete nekoliko orgazama odjednom.