UNIŠTAVAJU SALO NA STOMAKU: Pet čajnih mešavina za savršeno telo

Ovi čajevi sadrže antioksidanse, odlični su za detoksikaciju i sagorevanje masnih ćelija.

Čaj
Freedigitalphotos.net/tiverylucky

Čajevi su najmoćniji prirodni lek za razne tegobe, a mnogi od njih imaju prelep ukus i svaka šoljica predstavlja savršen užitak. Pored ukusa i uživanja, nauka je potvrdila da određene vrste čajeva mogu pomoći da brže izgubimo višak kilograma, postanemo vitkiji i zdraviji…

Jedan od vodećih čajeva za mršavljenje je zeleni čaj koji je bogat katehinom, antioksidansom koji ubrzava metabolizam i podstiče topljenje masnih naslaga, a sličan efekat ima i matcha čaj, piše Lovesensa.

Pu erh je jedna od najstarijih vrsta čajeva u Kini i pripada grupi crnih čajeva. Uglavnom se pije posle obroka, a istraživanja su pokazala da reguliše nivo šećera i masnoće u krvi što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv gojaznosti.

Crni čaj je bogat antiokisdansima, a istraživanje sprovedeno na 111 ljudi dokazalo je da ukoliko svakog dana pijemo 3 šoljice crnog čaja, uspećemo da smršamo i smanjimo obim struka.

Oolong čaj je karakterističan po specifičnom slatkastom ukusu, ali i po tome što je prirodni sagorevač masti. Ako svakog dana pijete oolong čaj, istraživanja pokazuju da su rezultati vidljivi nakon 6 nedelja.

Poslednji, ali ne manje vredan je beli čaj za koji je dokazano da podstiče razgradnju masnih ćelija i sprečava stvaranje novih.

Od raznih čajeva mogu se praviti i različite biljne mešavine za mršavljenje. Ali, čajevi su samo naši moćni pomagači, pa ne zaboravite da je za uspešan proces mršavljenja neophodno promeniti ishranu i redovno vežbati ili se baviti nekom drugom fizičkom aktivnošću.