Uradite pravu stvar za svoje zdravlje: Sve što vam je potrebno je jedna čaša vode!

Ako pre doručka pijete vodu možete ublažiti glavobolju, regulisati krvni pritisak, rešiti probleme s bubrezima i hemoroidima, osloboditi se viška masnoće iz krvi...

Ljudi u Japanu često piju vodu čim se probude. Brojne naučne studije su pokazale koliko je korisna ta navika i da utiče veoma pozitivno na vaše zdravlje.

Postoje dokazi da navika ispijanja vode na prazan stomak može pomoći kod raznih zdravstvenih problema, uključujući: glavobolju i druge bolove, kardiovaskularna oboljenja, tahikardiju, bronhitis, visok procenat masnoće u krvi, astmu, probleme s bubrezima, gastritis, dijareju, hemoroide…

Kako primenjivati ovaj tretman:
Kada se probudite, a pre nego što operete zube, popijte 640 ml vode. Zatim operite zube, ali nemojte jesti još 45 minuta. Nakon glavnih obroka – doručka, ručka i večere, nemojte jesti ni piti ništa u naredna dva sata.

Starije i obolele osobe mogu da uzimaju i manju količinu vode i da je postepeno povećavaju do preporučene doze.Poboljšanje će osetiti i obolele, ali i osobe koje nemaju ozbiljnije zdravstvene probleme.

Koliko je potrebno da traje tretman:

Visok krvni pritisak – 30 dana
Gastritis – 10 dana
Dijabetes – 30 dana
Zatvor – 10 dana

Artiritis – Započnite tretman najpre tri dana, pa napravite pauzu od nedelju dana i onda krenite s preporučenim tretmanom.

Pre otpočinjanja terapije obavezno se konsultujte s lekarom, savetuje portal Stvar ukusa.loading...