UŠTEDA JE OGROMNA, A REZULTATI SJAJNI: Uklonite bore na potpuno prirodan način

Umesto da se borite protiv bora skupocenim kremama i medicinskim procedurama, zašto ne biste pokušali sa ovim prirodnim lekovima koji su odobreni od strane dermatologa?

Bore na licu
Pixabay.com

Ove metode su potpuno prirodne, a učinkovite gotovo jednako kao i kreme i serumi koji mogu da se nađu u apotekama i parfimerijama.

Belanaca

U manju činiju umutite nekoliko belanaca i tu smesu umasirajte na lice  i sačekajte da prođe  15 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom i dozvolite da prirodni vitamini grupe B i vitamin E odrade svoju magiju podmalđivanja.

– Belanca su bogata proteinima koji na koži formiraju zaštitnu barijeru – objašnjava Džošua dermatolog sa klinike u Londonu. Da bi efekat bio bolji praktikujte primenu belanaca barem jednom nedeljno.

Maslinovo ulje

Prirodno maslinovo ulje može da pomogne da  koža  ostane meka i hidrirana. Nežno umasirajte nekoliko kapi na lice pre spavanja. Probudićete se sa nekom kožom koja izgleda zdravo i odmorno.

– Maslinovo ulje je odlično za kožu kao hidratantno sredstvo. Takođe je puno protivupalnih omega-3 masnih kiselina, što je odlično za kožu – kažu dermatolozi.

Ukoliko imate masnu ili kožu sklonu aknama, razgovarajte sa dermatologom pre nego što stavite bilo koji proizvod na bazi ulja na vašu kožu.

Masaža

Pomoću nežnog losiona, odvojite nekoliko minuta za masažu lica. Usredsredite se na problematična područja poput vrata, ispod očiju i čela.

– Masaža lica može da pomogne da se poveća protok krvi kroz kožu i u isporuci kiseonika i hranljivih materija – objašnjava doktor.

– Takođe može da pomogne u poboljšanju limfne drenaže tečnosti koja može dovesti do natečenosti lica i ispod očiju – navodi on.

Sok od limuna

– Naseckajte limun i njime izmasirajte fine linije i bore na licu. Kiselost limuna pomaže koži da izgleda sjajnije, dok smanjuje pojavu bora. Limunska kiselina u limunovom soku deluje kao blagi piling, čineći da koža nakon toga izgleda glatko i mekše – kaže dr Džon.