UVRSTITE IH U ISHRANU: Dovoljne su ČETIRI URME DNEVNO i primetićete velike promene

pixabay.com

Ovo slasno voće ima i antikancerogena svojstva, pa bi trebalo da budu obavezna hrana za sve koji žele da spreče bolesti i postignu dobro zdravlje.

Ova namirnica ima snažno antiparazitsko delovanje, urme na sebe vežu, uništavaju i iz tela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene. Urme su izuzetno dobra hrana za probavni sistem.

Jako su moćno sredstvo protiv kandide  uprkos široko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu. Urme, takođe, podstiču proces uspostave peristaltike creva, vraćaju im normalnu funkciju nakon crevnih bolesti čija je posledica nemogućnost pravilne eliminacije nesvarene i trule hrane iz creva.

Urme sadrže gotovo 70 bioaktivnih minerala koji podržavaju zdravlje nadbubrežnih žlezda kako bi lakše obavljale svoje funkcije. Dobre su i za srce zahvaljujući rekordno visokim i nepoznatim količinama aminokiselina.

Aminokiseline u urmama, kao što je leucin, podižu količinu kalijuma na najveći nivo, što je važno za održavanje i jačanje mišića i živaca. To takođe sprečava širenje mlečne kiseline telom u trenucima stresa.

Urme imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebale biti obavezna hrana za sve koji žele sprečiti bolest i postići optimalno zdravlje.

Idealne su za sportiste i ostale aktivne osobe. Sadrže dosta kalijuma i voćnog šećera, savršenih materija za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tokom vežbanja.

Trebalo bi da u jednom danu pojedite od četiri do šest komada.

Ako želite kvalitetniji san, dva sata pre odlaska na spavanje pojedite jednu urmu.

Za dublji doživljaj svoje najdraže meditacije, pojedite tri urme pre nego što počnete meditirati.