Uz ove 3 tehnike ZAUVEK ćete odstraniti STRES iz svog života

Umor
pixabay.com

Ništa toliko ne šteti organizmu kao konstantan stres i nervoza. Bilo da su ovi neprijatelji našeg zdravlja prourokovani nezdavim načinom života, lošom ishranom ili negativnom atmosferu u domu i poslovnom okruženju, trebalo bi, pre svega da naučite kako veoma lako i efikasno da ga eliminišete.

 

Zato vam u nastaku donosimo tri vežbe koje će ga otkloniti u sekundi…

Džogiranje

Najlakši metod protiv ublažavanja stresa i nervoze je lagano trčanje ili džogiranje. Verovatno ste primetili da većina ljudi koja praktikuje trčanje, uglavnom sluša muziku u toku ove aktivnosti. Postoji uvreženo mišljenje da je ona najveći antidepresiv, još ako je spojite sa trčanjem, stres će nestati brzinom svetlosti.

Joga 

Najbolji način da smanjite stres je da radite jogu kod kuće. Joga kod kuće vam omogućava da se opustite i fokusirate isključivo samo na sebe.

Disanje

Iako deo joge, duboko disanje možete praktikovati i bez vežbanja. Dovoljno je da izađete na svež vazduh i udahnete duboko nekoliko puta i lagano izdahnete. Ukoliko vam ne prija da ste na otvorenom, to možete raditi i u svojoj sobi. Dovoljno je da sednete na krevet, umirite se i ponovite vežbu disanja dok ne osetite olakšanje.loading...