Uz pomoć ove hrane nećete ni primetiti da ste bolesni

Prehlađeni ste, imate virus ili grip? Limun je svakako obavezan, ali kada ste bolesni, mogu vam pomoći i neke druge namirnice

Pileća supa

Pileća supa tradicionalno se smatra lekom, naročito u hladnijim periodima. Pileća supa ne samo da je topao i hranljiv obrok, već naučnici tvrde da postoje dokazi da supa pomaže u smanjenju aktivnosti belih krvnih zrnaca. Upravo su ona odgovorna za respiratorne probleme koji se često javljaju za vreme prehlade.

Soda bikarbona

Soda bikarbona vrlo je čest sastojak lekova za smirivanje želuca, a deluje zahvaljujući hemijskoj reakciji s viškom želudačne kiseline, čime se stvara neutralnija pH vrednost u želucu. Rastvorite kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popijte tečnost. Mešavina vode i sode bikarbone predstavlja jeftin i praktičan lek za smirivanje želuca, ali i creva, što se često javlja kao popratni simptom različitih zdravstvenih stanja.

Začinjena hrana

Verovatno vam je već dobro poznato da začinjena hrana ume da potera suze na oči, ali će zato učiniti da vaš nos bude prohodniji. Zato se slobodno prepustite renu ili ljutim papričicama.

Crno vino

Verovali ili ne, i crno vino je dobar saveznik u borbi protiv prehlade. Crno vino sadrži antioksidanse koji pomažu organizmu u borbi protiv infekcije, posebno disajnih puteva. Ipak, oprezno s vinom! Ako pijete tablete, alkohol ne dolazi u obzir.