Uz pomoć tri sastojka izgubite sav višak kilograma!

med
Pixabay.com

Pokušaj da se izgubi bar nekoliko kilograma viška može da bude veoma naporan i demotivišući zadatak, posebno u vreme praznika, kad se čini da nas poslastice mame iz svakog kutka.

 

Ali postoji i lakši način da postignete svoj cilj i uživate bez preteranog ograničavanja, tvrde nutricionisti.

Naime, ključno je ubrzati metabolizam, kako bi se povećala potrošnja kalorija, ali i razgradnja masnoća. U tome pomaže ukusan napitak koji možete da napravite koristeći se namirnicama iz vaše kuhinje – potreban vam je samo med, limun i cimet.

Sva tri sastojka imaju blagotvorno delovanje na organizam, posebno u podsticanju probave i jačanju imuniteta.

Tri sastojka za 3 kilograma manje

Cimet se u tradicionalnoj medicini koristi već vekovima, a poznato je da taj začin ima protivupalno dejstvo. Osim toga, sadrži obilje antioksidanata, koji umanjuju štetu nastalu od slobodnih radikala, izazvanu lošim životnim navikama i starenjem. Cimet snižava i nivo holesterola.

Med ima antibakterijsko dejstvo, pa se od davnina smatra prirodnim lekom i zdravom alternativom za šećer, dok limun podiže imunitet zahvaljujući vitaminu C. Ali, glavni razlog zbog kojeg topli napitak od ova tri sastojka pomaže mršavljenju je njihova kombinacija.

Recept

Za pripremu napitka potrebna vam je jedna kašika meda, jedna kašika isceđenog soka od limuna i jedna kašika cimeta. Sve sastojke pomešajte u šoljici tople, ali ne i vruće vode, i pijte jednom do dva puta na dan. Kroz dve sedmice rezultati će biti vidljivi.