VAŽAN TRENUTAK U ŽIVOTU ŽENE: Šta se događa sa telom kada napunite 30?

U poslednje vreme priča se da su tridesete nove dvadesete. Iako nam se sviđa ta misao, ne smemo zaboraviti da se neke stvari ipak menjaju.

pixabay

Evo šta se događa s vašim telom nakon tridesetog rođendana…

Trideseti rođendan neminovno je važan trenutak u životu žene. S njim dolaze, nemojmo ignorisati, biološke i emocionalne promene. I, ne, više nikad neće biti kao u dvadesetima. Bićete bolji!

S obzirom na to da je na velike stvari bolje biti spreman, saznali smo pet stvari koje će vam se dogoditi nakon tridesetog rođendana.

Metabolizam usporava

U tridesetima se u telu snižava nivo hormona odgovornih za očuvanje mišićne mase, a rezultat je gubitak mišićne mase, tj. njihova prirodna atrofija.

S obzirom na to da mišići inače troše više kalorija od masnog tkiva, logično je da u tridesetima metabolizam usporava.

Ipak, nemojte se plašiti. To nije proces koji se dogodi u jednoj noći. On traje i, zapravo, upornom i odgovornom vežbom možete ga odložiti – zauvek. Kao J.Lo!

Dakle, tegove u ruke i pravac u teretanu. Čini se da je to jedini eliksir večne mladosti.

Lice gubi kolagen

U tridesetima telo proizvodi nešto manje kolagena, a to se najpre vidi na koži lica. Bez pravilne njege, crte lica brzo će se zaoštriti, a lice će izgledati ispijenije i mršavije.

S obzirom na to da ne želite da izgledate “zločesto”, važno je na vreme pronaći negu koja vam savršeno odgovara.

“Na vreme” je ključno u ovom slučaju. Ponuda proizvoda za njegu kože sve je veća i potrebno je pronaći najkvalitetniju. A uvek je bolje sprečiti nego lečiti!

Bolji imunitet

Jedna od dobrih strana tridesetih je, nećete verovati, bolji imunitet. Naime, telo je s vremenom proizvelo veliku količinu antitela pa su žene u triedesetima manje osetljive na celi niz bolesti.

Dakle, prvi virus u vašem okruženju više neće pokositi baš vas! Zamislite, koja privilegija – starija, a ponovo rođena!

Bolji seks

Znamo, ovome se stvarno niste nadali, ali istina je. Časna reč!

Dokazano je da ženama u tridesetima, u odnosu na one u dvadesetima, raste samopouzdanje i bolje znaju šta žele.

Logična posledica toga je bolji seksualni život! I najbolji deo je činjenica da to uopšte ne dugujete muškarcu, već sebi!

Seda kosa

Iako se u prošlosti sedima moglo nadati tek u četrdesetima, prosečne starosne granice ipak su se spustile na tridesete.

Dakle, možete se nadati nekoj vlasi, ali to je samo opravdan razlog za malo češće posete frizeru. A svaka žena voli dobru frizuru!loading...