Stručnjaci otkrivaju zašto nas “zdrava hrana” najčešće ne drži sitim.
Ako ste se ikad zapitali zašto namirnice s polica sa zdravom hranom u supermarketima ne mogu dugo da održe osećanje sitosti, stručnjaci imaju odgovor.
Naime, takva hrana pretežno je bogata ugljenim hidratima, a sadrži vrlo malo masnoća. Upravo je niska količina masnoća u ishrani jedna od najvećih grešaka koju možete da napravite dok držite dijetu.
Zašto?
Zato što su masnoće potrebne našem organizmu za normalno funkcionisanje, a kompanije koje ih uklanjaju iz hrane obično ih zamenjuju vrlo nezdravom alternativom – rafinisanim šećerom, piše Gardijan.
Šta je rešenje?
Na desetine studija pokazalo je da zdrave masnoće imaju blagotvorno dejstvo na organizam, poput onih iz orašastih plodova, ribe i avokada – naravno, dok god ih umereno jedemo.
Najbolje bi bilo da upravo ovim namirnicama obogatite svoju ishranu, koja bi pretežno trebalo da se sastoji od povrća i u manjoj meri od integralnih žitarica, piše Independent.