VAŽNO ZA MUŠKARCE: Evo da li kovid infekcija UTIČE NA PLODNOST – obavezno pročitajte!

Možete da odahnete!

pixabay.com

Zbog pandemije mnoge zdravstvene ustanove su bile u crvenoj zoni, a kada bi izašle zdravstveni radnici su se trudili da zbrinu što više nekovid pacijenata, do sledećeg ulaska u kovid sistem.

Direktor Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije, profesor Zoran Džamić, kaže za RTS da je ta klinika imala 20 odsto više posla nego pre pandemije.

Napominje da se beleži povećan broj pacijenata sa malignitetom, a dodaje i da nema podataka da kovid infekcija utiče na plodnost muškaraca.

– Onkološki pacijenti, kojih ima sve više i više, sve teže podnose kovid infekciju. I ono što je apel – onkološki pacijenti moraju izuzetno da se čuvaju kovid infekcija jer klinički tok je izuzetno težak. Pacijenti koji se leče od bračnog steriliteta mogu slobodno da se vakcinišu i preporučujemo da se vakcinišu. Što se tiče pacijenata sa rakom prostate, preporučujemo što raniju vakcinaciju, korišćenje i treće, buster doze, da ne bi došlo do infekcije tokom terapije – istako je Džamić.

Kaže da, što se tiče zdravlja muškaraca, nismo loši, ali da možemo biti bolji.

– Za sve što primete, od poremećaja mokrenja, do neodređenog bola u trbuhu, mi sa Urološke klinike stojimo na raspolaganju pacijentima 365 dana u godini – zaključio je Džamić.