VEROVALI ILI NE: Zbog ovih jutarnjih navika NE GUBITE KILOGRAME

jutro
pixabay.com

Na dijeti ste, ali ne ide baš sve po planu. Da li ste razmišljali o tome da nesvesno sabotirate vaše fizičko zdravlje, što dalje utiče i na vaš izgled? Saznajte kako.

 

Naime, već od ranih jutarnjih časova nesvesno pravite greške koje dalje utiču na vaš izgled i sprečavaju vas da imate savršenu liniju kojoj težite.

Iako ste dali sve od sebe – odrekli se slatkiša, brze hrane i gaziranih pića, čak i redovno vežbate – kada stanete na vagu, rezultat je neočekivan.

Jeste li ikada pomislili na to da vas vaši uobičajeni jutarnji rituali sprečavaju u tome da imate telo iz snova? 

Na ove četiri navike odmah treba da zaboravite, ako želite da u letnjim danima plenite:

1. Predugo spavanje

Kada premalo spavate, hormon stresa kortizol, koji se tada proizvodi, povećava vaš apetit. Međutim, ni višak sna nije dobar izbor za vašu liniju, a rezultati jednog nedavnog istraživanja otkrili su kako spavanje više od 10 sati tokom noći, može dovesti do većeg indeksa telesne mase. 

2. Spremanje u mraku

Podignite roletne odmah nakon buđenja. Zraci jutarnjeg sunca podstiču vaš metabolizam i pomažu telu da se razbudi. Čak 20 minuta dnevnog svetla je dovoljno za uticaj na indeks telesne mase.

3. Nenamešten krevet

Jedno američko istraživanje pokazalo je da ljudi, koji svakoga jutra spremaju krevet, bolje spavaju. Zdrav san je i optimalan put prema zdravoj težini.

4. Loš doručak

Lekari insistiraju na tome da se svakoga jutra počastite ukusnim i raskošnim doručkom. Uravnotežen doručak od otprilike 600 kalorija je onaj koji će vam olakšati da pratite svoj dnevni plan ishrane, ističe jedno istraživanje iz Tel Aviva.loading...