Vežbajte kao Kinezi za lak i brz san

Svi mi koji patimo od insomnije, znamo kako brojanje zvezda i ovčica utiče na naš kvalitet života. Kinezi odavno imaju delotvorne vežbe koje će vam pomoći da se za tren oka uspavate.

Pozante su kineske poslovice i mudre izreke koje često koristimo, a svi koji pate od nesanice će zavoleti njihove trikove za lakše uspavljivanje.

– Lezite na leđa sa savijenim kolenima, a šakama privucite kolena na grudi i normalno dišite. Zadržite se u ovoj pozi jedan minut, zatim se opustite, ispravite noge i položite ruke sa strane.

– Lezite na stomak postavite ruke ispod centra tela. Duboko udahnite, pa lagano izbacujte vazduh iz pluća i zamišljajte kako sve što ste tog dana negativno iskusili napušta vaše telo.

– Lezite na leđa, a šake stisnite u pesnice, pa ih položite ka lopaticama. Udahnite tri puta, a zatim spustite pesnice malo naniže i ponovite udah i izdah, pomerajući ih nadole posle svakog trećeg udisaja dok pesnice ne budu na nivou struka. Spustite ruke na sedalni deo i udahnite još pet puta.

– Lezite na leđa, udahnite i istegnite obe ruke iznad glave. Dok izbacujete vazduh iz pluća, spustite ruke i masirajte telo od grudi ka stomaku. Stavite ruke pored tela i zažmurite.

– Okrenite se tako da spavate na desnoj strani. Savijte desnu ruku u laktu, a dlan stavite ispred lica. Položite levu ruku laktom na kuk, ispružite desnu nogu, a levu nogu savijte u kolenu. Zažmurite, opustite se i utonite u san.

Nadamo se da ste probali ove metode za brže uspavljivanje i da tokom noći lepo spavate.