Upala nije nešto što možemo u potpunosti da izbegnemo, ali postoje načini na koje možemo da je ublažimo maksimalno.

Danas vam otkrivamo koji su, tako da vam sledeća upala neće praviti nikakav problem!

Određena hrana i piće

Poznati treneri preporučuju da nakon napornog ili treninga koji ste imali posle duže pauze obavezno nahranite telo malom količinom ugljenih hidrata i proteina. Takođe je bitno i šta konzumirate pre treninga kako bi vaše telo imalo dovoljno snage da iznese napor.

Masaža

Masaža je jedan od najboljih načina da se rešite upale mišića. Sportske masaže možda nisu toliko relaksirajuće, ali će vas rešiti bolova u mišićima.

Vežbajte pametnije

Ukoliko se posle jakog treninga samo istuširate i pohvalite sebe kako ste dobro sve odradili, onda niste uradili sve, već ste samo “pozvali” bolove narednog dana. Od lošeg spavanja, do nikakvog istezanja, sve ovo ima negativan uticaj na naše telo. Potrudite se makar da se dobro istegnete nakon treninga i vaši mišići će vam biti zahvalni.

Preskočite konzumiranje lekova

Kada se suočite sa bolovima nakon treninga, primamljivo će vam izgledati da popijete lek protiv bolova poput ibuprofena. Iako ovakvi lekovi mogu pomoći u uklanjanju bolova, istraživanja pokazuju da mogu imati negativan uticaj na efekat treninga.loading...