VIDEO IGRE OPASNE PO ŽIVOT: Dečak zbog velike greške doživeo moždani udar (VIDEO)

Dečak (15) iz Kine hitno je prebačen u bolnicu u martu nakon što je pao u nesvest u svojoj kući u gradu Naningu. Navodno je pretrpeo moždani udar zbog kojeg mu je leva ruka bila paralizovana, nakon što je čitav mesec igrao video igre i spavao samo dva sata po noći.

Pixabay

Kao i njegovi brojni vršnjaci širom zemlje, i Ksiaoibin je zbog koronavirusa bio zatvoren u kući od februara. Njegovi roditelji rekli su lekarima da većinu svog vremena provodi u svojoj sobi, pod izgovorom da pohađa onlajn nastavu, ali kasnije su otkrili da je svoje dane i većinu noći zapravo proveo igrajući video igre.

Prema medicinskim stručnjacima iz bolnice Điangbin, to je bio glavni uzrok dečakovog neobičnog moždanog udara, od kojeg mu je paralizovana ruka.

– Zatvarao je prozore i zaključavao vrata. Nismo imali pojma što on tamo radi. Videla sam njegov internet razgovor sa prijateljima. Rekao je da nije odmoran i da spava najviše dva sata dnevno – rekla je Ksiaobinova majka.

Nakon što se srušio u svom domu, prevezen je u bolnicu gde je CT pretraga pokazala da je pretrpeo moždani udar. Specijalistkinja neurologije rekla je novinarima da je dečakovo stanje, neobično za tako mladu dob, verovatno uzrokovao nezdravi životni stil koji je vodio proteklih meseci.

– Glavni razlog je taj što je imao neredovan raspored spavanja i ishrane, jer nije bio u školi. Roditelji su previše tolerisali njegovo ponašanje. Nedostatak ishrane i odmora doveo je do smanjene količine krvi i kiseonika u njegovom mozgu i uzrokovao moždani udar – rekla je dr. Li.

Dečak je u bolnici od marta, ali lekari kažu da je teško reći hoće li ikada ostvariti potpuni oporavak ili čak povratiti osećaj u levoj ruci.