VIDEO: Ovu grešku ste sigurno napravili makar jednom

Verovatno imate glavobolju, bolove u stomaku i odmah ste se obratli Dr. Guglu da vam reši problem. On, sa druge strane, tvrdi da vam se bliži kraj. I, šta sad?

Ako ste ovo radili ranije onda će vam se svideti nova video kampanja belgijske vlade. Nihov cilj je da smanje “sajberhondriju”, termin koji se koristi za opsesivu pretragu simptoma zdravlja na Guglu.

Ovaj zanimljiv video najbolje pokazuje šta može da se dogodi ukoliko na pretraživaču ukucate “igranje oka”. Na kraju, bićete ubedjeni da je u pitanju fatalna bolest.

Vlada Belgije u saradnji sa jednom marketinškom agencijom pokrenula kampanju koja treba da skrene pažnju na potrebu da se, umesto internetu, okrenemo pouzdanijim izvorima kada je zdravlje u pitanju.

Svaki puta kada ukucate neki od simptoma na Gugl pretraživaču prva pretraga koja će vam se pojaviti je “Don’t google it” odnosno ne pretražujete nе internetu i sajt na kom se možete više informisti o kampanji.

Svakako, dobra pouka ove kampanje i ne zaboravite, ukoliko imate glavobolju, bolove u leđima ili bilo koji drugi zdravstveni problem, pomoć bi trebalo da potražite kod lekara a ne na Guglu.loading...