Volite da gricnete kasno uveče? Ovo možete jesti BEZ GRIŽE SAVESTI i nećete se ugojiti! (RECEPTI)

Frižider
Freedigitalphotos.net/Ambro/Ilustracija

Ovo je nešto što će sigurno oduševiti sve koje uhvati glad baš u ono nezgodno vreme.

 

Koliko puta vam se desilo da ostanete do kasno u gradu pa kada se vratite kući, jedino šta vam je na pameti jeste kako da “opelješite” frižider? Ili ste možda ljubitelj filmova, pa vam u toku gledanja dođe da nešto gricnete? 

Većinu će u prvih par minuta gristi savest jer su nas sve učili kako ne bi trebalo da jedemo kasno, ali džabe sve to, kada je glad i dalje tu. 

Upravo da ne biste brinuli o tome, donosimo vam nekoliko brzinskih, a ukusnih recepata koje će vas i te kako zasititi, a neće uticati na vašu figuru. 

Jabuke sa cimetom – Iseckajte jabuku na tanke parčiće, preko stavite cimet i uživajte u osvežavajućem slatko-kiseloj užini. 

Čokoladni čija puding (dve porcije) – Pomešajte ¼ čaše kakao pudera sa 2 velike kašike čija semenki, javorovog sirupa i 2 šolje bademovog mleka. Nekoliko zrna soli i sve sastojke izblendirajte, sipajte u 2 čaše i stavite u frižider. Biće spremno za jelo posle 6 sati kada se čija semenke pretvore u puding. Naravno, ovaj recept bi bilo dobro unapred da napravite, pa kada vam se prijede u kasnim satima, samo da potegnete za frižiderom. 

Sirove bombice (oko 15 kuglica) – Pomešajte šolju urmi, ¾ šolje badema, ¾ šolje oraha, 2 velike kašike čija semenki, 2 velike kašike lana i 1 veliku kašiku kokosovog ulja, oljuštenog konopljinog semena i kašiku kakao pudera. Sve sastojke ubacite u blender, a onda ih rukom urolajte u kuglice i stavite u frižider. Po želji neke možete umočiti u toplu čokoladu ili kokos kako bi izgledale lepše kao posluženje.

Sladoled od banane – Isecite 4 banane na sitnije komadiće, stavite u zamrzivač. Posle par sati izvadite i ubacite u blender. Dobili ste sladoled! Sada dodajte kikiriki puter, lešnike, Nutelu, kokos, cimet, kakao ili šta god volite u svoj zdravi i ukusni sladoled!