Volite dugo da spavate i zbog toga se OSEĆATE LOŠE? Uz pomoć ovih sedam koraka lako ćete da postanete “JUTARNJI TIP”

jutro
pixabay.com

Ako se mučite ujutro da ustanete iz kreveta, niste sami. Bihejvioralni psiholozi savetuju kako da samo u sedam koraka postanete "jutarnji tip" koji funkcioniše bez problema u ranim satima.

 

U savetima se navodi kako uvek treba da – spavate sa leve strane kreveta, nosite nešto žuto, podesite alarm tako da vas budi vaša omiljena pesma, radite petominutne vežbe, tuširate se hladnom vodom i jedete kašu za doručak.

Kako dalje psiholozi objašnjavaju, umesto vežbe možete da imate petominutni seksualni odnos, a potom da uradite stoj na rukama (dva minuta). Tuširanje hladnom vodom treba da traje tri, a doručak pet minuta.

Umesto da provedete 18 minuta ujutro pomerajući alarm, što će učiniti da ustanete umorniji i neraspoloženiji, koristite to vreme za ove aktivnosti i učinite ih rutinom. Ova formula pokreće brže krv ka mozgu i daje energiju. Alarm koji je ustvari pesma koju volite i žuta boja, učini će da se budite sa osmehom – rekao je psiholog Džo Hemings.

Ranije je utvrđeno kako je jutro najbolje vreme za seks jer, ne samo da poboljšava vaš imuni sistem, već oslobađa oktosin koji vas opušta. Petominutne vežbe utiču na ispuštanje hormona koji vas čine srećnim.

Žuta boja je boja sreće, zabave i igre. Ukoliko ne nosite pidžamu ili spavate goli, neka vam jutarnja šoljica kafe bude u žutoj boji ili peškir kojim ćete se obrisati nakon tuširanja.

Ne gasite alarm ni tokom vikenda, osim ako morate, jer ćete steći rutinu i postati pravi jutarnji tip. Kako biste izgledali sveže, stavite kapi za oči kada se probudite, stojite na glavi ako ste hrabri i počupajte se za kosu kako bi vam krv krenula ka gore.