Ako uzrok neprijatnog daha nije neki metabolički poremećaj, problem možete da rešite krajnje jednostavno, ukoliko dan započnete sa određenim vrstama voća i jogurtom

 

Neprijatan dah može da bude vrlo onespokojavajući, jer se okolina takve osobe izbegava, a ona postaje nesigurna. Ako uzrok nije neki metabolički poremećaj, problem možete da rešite krajnje jednostavno, ukoliko dan započnete sa određenim vrstama voća i jogurtom.

Jogurt smanjuje nivo hidrogen-sulfida, uzročnika neprijatnog daha, a nekada njegovu pojavu čak eliminiše u potpunosti, objašnjavaju stručnjaci.

Osim jogurta, preporučuje se i češće konzumiranje voća, naročito jabuka koje važe za neprikosnovene čistače zuba i prirodne osveživače daha.

Isti efekat postići ćete i ako za za doručak ili užinu pojedete porciju bobičastog voća, dinje, pomorandže, kivija ili drugog voća bogatog vitaminom C.

Hrskave kruške i šargarepe su takođe delotvorne. Imaju visok sadržaj vlakana koji u kombinaciji sa pljuvačkom uspešno uklanjaju sve čestice neprijatnog mirisa u ustima.