Vrtite se u ZAČARANOM KRUGU svakodnevnice i tapkate mesecima u mestu? OVA PRIČA može da promeni SVE

hotizont
Pixabay.com

Čovek je pitao mudraca – kako da izađem iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?

 

Mudrac mu je odgovorio – iz kruga možeš izaći samo na onom mestu gde se spajaju početak i kraj!

Čovek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mestom gde se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, seo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja sveta. Reči mudraca odzvanjale su mu u glavi.

Dugo je sedeo na obali posmatrajući sunce i oblake, a noću mesec i zvezde i konačno je video svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mesto na svetu gdj se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mestu kraj se uliva u novi početak u jednom određenom trenutku.

Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u nameri da ovlada vremenom i sazna u kojem se trenutku može osloboditi loše sreće.

NAUČITE DA PREPOZNATE OSOBE KOJE VAM JE BOG POSLAO: One su tu da biste naučili da budete SREĆNI

 
Čovek je pitao mudraca – sada znam gde se spajaju početak i kraj, šta treba da učinim?

 
Mudrac je odgovorio:

Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, sačekaj trenutak kad sunce na horizontu počne da se penje i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, sačekaj da sunce počne da se penje i u naredna tri dana radi samo ono što želiš raditi do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unazad.

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada učini bilo šta što će te učiniti sretnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na celu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života.

Čovek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posetio mudraca.

Neka vaše stare muke ostanu iza vas, ponesite samo ono čime želite da ispunite svoju budućnost. Ako to učinite, srešćete ljubav i sreću svog života.

Barem tako kaže stara legenda o čoveku i mudracu.