Za JAKO srce ovo treba da JEDETE

Srce
Freedigitalphotos.net/digitalart

Poznato je da Skandinavci jedu mnogo mesa, kako bi unosili dovoljne količine proteina, ali uz meso ne jedu krompiriće kao mi

 

Nordijska dijeta važi za jednu od najboljih, jer osim što garantuje vitku liniju, čuva zdravlje srca i popravlja celokupno stanje vašeg organizma.

Tajna je u 5 osnovnih namirnica na kojima se temelji skandinavska kuhinja, a koje su preferirali i drevni Vikinzi.Stare ratnike sa severa odlikovalo je jako srce i telo, a dokazano je i da Skandinavci koji se ovako hrane imaju odličan krvni pritisak.

Vikinzi su severnim narodima ostavili sledeće namirnice u amanet, kao recept za dobro zdravlje i vitku liniju:

Haringe
Obavezna na meniju svakog Skandinavca je riba haringa. Osim što je odličnog ukusa, haringa je dobar izvor vitamina D, koji štiti od raka, preloma kostiju, dijabetesa, srčanih oboljenja, pa čak i depresije i anksioznosti.

Voće kao začin

Drevni Vikinzi su u svoja slana i kisela jela dodavali voće. To su radili kako bi poboljšali ukus hrane, a istraživanjima je kasnije dokazano da je u pitanju odlična kombinacija koja već u ustima razgrađuje masnoće i poboljšava varenje.

Meso

Poznato je da Skandinavci jedu mnogo mesa, kako bi unosili dovoljne količine proteina. Uz meso ne jedu krompiriće kao mi, već povrće bogato vlaknima, što olakšava varenje.

Jaja

Pržena jaja su bila prava poslastica drevnim Vikinzima. Ispostavilo se da su ona zapravo pun pogodak.

Što manje hleba

Ako želite da budete zdravi i jaki kao Vikinzi, zaboravite na neograničene količine hleba i slasne sendviče sa 200 grama mesne prerađevine i kačkavaljem. Tanak sloj paštete od tunjevine na integralnom hlebu, komad barene ili pečene govedine i list zelene salate su i više nego dovoljno.



loading...