ZA NAJBRŽE REZULTATE: 4 saveta poznatog trenera da VEŽBANJE I DIJETA ODMAH DAJU REZULTATE

Ekspert za mršavljenje i nutricionistkinja Otumn Kalabres otkrila je pet najvažnijih saveta kako da konačno imate vitak struk i skinete višak sa stomaka.

pixbay.com

Otumn podučava supermodele, ne odstupajući od upornosti za koju govori da je jedini ključ dobrog izgleda i fizičke spremnosti. Čak i kad pređete četrdesetu.

Osim toga, savetuje da ostanete dosledni i istrajni. Bićete srećniji, zadovoljniji, a odraz u ogledalu biće vaša najdragocenija medalja.

Vežbajte da biste bili zdravi i fit, a ne mršavi, njen je moto!

1. Kontrolišite glad

Veoma je važno da kontrolišete napade gladi. Planirajte unapred količinu hrane koju ćete uneti u toku dana. Ne prejedajte se i ne gutajte hranu. Žvaćite je manje od minut i onda je progutajte. Ovako ćete sprečiti skladištenje hrane u organizmu i stvaranje masnih naslaga.

2. Smanjite šećere i prerađenu hranu 

Zgodna nutricionistkinja zna koliko je teško odvići se od šećera i grickalica. Zato savetuje da ih svedete na minimun, a zdrave porcije spremate kod kuće. Osim toga što ćete biti ponosni što ste pripremili nešto ukusno, a zdravo, bićete energičniji, a vaši obroci puni dobrih vitamina i minerala.

3. Makronutrijenti su preko potrebni

Veliku prednost trebalo bi da date proteinima, ugljenim hidratima i mastima. Ovo je umnogome važno za zdravu i izbalansiranu ishranu. Uvrstite ih podjednako u vaš dnevni meni i ne preterujte ni u čemu.

Dobar balans mikronutirjena u ishrani

– 40 % zdravih ugljenih hidrata
– 30 % kvalitetnih proteina
– 30 % zdravih masnoća

4. Motivišite sebe – Lažni izgovori nisu rešenje

Stav “mrzi me” , “sutra ću” i sve slično tome, može samo da bude pogubno po ceo ovaj plan. Ukoliko krenete ovim tokom, od vašeg treninga ostaće samo crtice na “to-do listi”.

Savet: 

U toku zimske sezone određeni plan vežbanja svakako možete uvrstiti u svakodnevnu rutinu kako ne biste nabacili prekomerni višak kilograma.

Jaka hrana svakako je dozvoljena za vreme prehlade i gripa, ali, iako je jaka ne mora da bude i nezdrava.

Pažljivo birajte.