Za OVE namirnice rekli su vam da su ZDRAVE, ali istina će vas ZABRINUTI

Musli
Promo

Sa svih strana reklamira se i propagira zdrava ishrana, što je zaista dobro. Ipak, često pojedine namirnice koje smatramo zdravim, baš zbog tih reklama, to nisu.

Delimo s vama informaciju o tome kojih su osam namirnica u pitanju, ali i koji su zaista zdravi izbori u odabiru hrane:

1. Energetske pločice

Ovaj tip užine se najčešće prodaje u teretanama i centrima za vežbanje, međutim, sastojci su takvi da često ima veoma mnogo šećera s prikrivenim imenom. Radije za užinu pojedite jabuku ili šargarepu.

2. Voćni jogurt sa 0% ili 1% masti

Ovi jogurti su mamci za sve koji žele da smršaju, međutim, oni su prepuni šećera. Dobri su za osobe s visokim holesterolom, ali su daleko od najzdravijih namirnica. Radije birajte grčki tip jogurta.

3. Smrznuti jogurt

Smrznuti jogurt je zaista slasna poslastica – ali je i dalje to, poslastica. Iako sadrži jogurt ,nema ništa manje kalorija nego bilo koji sladoled.

4. Smuti

Voće je veoma zdravo, to svi znamo, međutim, kada pomešate nekoliko vrsta voća u kojima ima voćnog šećera, možete prekoračiti preporučenu dnevnu dozu i uneti mnogo više šećera nego što je zdravo.

5. Musli

Gotovi musli, naročito kada se od njih napravi granola, imaju mnogo šećera i masti i iako su ukusna namirnica koja deluje kao da je potpuno zdrava, nije baš tako. Zapravo, nemojte misliti da će kilogrami otići ukoliko ujutru jedete neke od kupovnih slatkih muslija.

6. Smrznuta zdrava hrana

Svi koji su često u žurbi kupuju hranu koju mogu ugrejati na brzinu u mikrotalasnih pećnici. Da bi imali privid da se hrane zdravo kupuju one koji na sebi imaju nalepnicu “niskokalorično” . Međutim, tu je zamka! Oni u sebi imaju mnogo aditiva, što priznaćete, nije baš sjajno rešenje.

7. Sušeno voće

Ne sve, na sreću! Kajsija, šljiva, grožđe, urme i smokve su voće kojima se ne dodaje šećer pri sušenju. Mango i borovnice, s druge strane, ne bi trebalo da jedete u velikim količinama.

8. Veganski desert

Ova vrsta deserta ne sadrži u sebi životnjske proizvode, ali zato sadrži masti i ugljene hidrate. Takođe, često se u veganskim desertima nalazi kokosov šećer, koji je zdraviji od redovnog, ali ima isti efekat na krvni pritisak.

Šta bi trebalo jesti: sveže voće i povrće, kuvana jela i ukoliko baš kupite kupovno jelo, neka ono ima do pet sastojaka. Vodite računa, ipak je zdravlje u pitanju.