ZA PRIRODNO ZATEGNUTE NOGE: Uvedite OVU zabavnu vežbu u svoju rutinu i imaćete savršenu liniju

Postoje određene tačke na telu koje su sklone pojavi celulita. Najčešće su to bedra, zadnjica i noge, a ređe se može javiti na listovima nogu i možda rukama (deo nadlaktice), uglavnom kod prekomerne telesne težine.

Telo
Foter: Butz.2013 / photo on flickr

Na pitanje, da li preskakanje vijače utiče na celulit na nogama, odgovor je “da”!

Ukoliko mučite muku sa celulitom na nogama, vijača je prava vežba za vas. 

Ono što je glavna prednost ove pomalo zaboravljene vežbice jeste to što štedi vreme, a postiže fantastične rezultate. Za trening sa vijačom, treba vam samo malo prostora, vijača i vaša dobra volja, upornost i istrajnost. Za manje od mesec dana, imaćete noge o kojima sanjate.

Postoje 4 faze preskakanja: priprema, odraz, let i odskok.

Vijača je jako lagana i malena, tako da je možete nositi svuda sa sobom, ne zauzima čak ni puno prostora. Za preskakanje vijače protiv celulita, potrebna su vam svega dva kvadratna metra prostora, uže od kanapa i vaša dobra volja. Odličan način da započnete borbu protiv celulita kod kuće.

Ono što vam može biti od pomoći radi bolje motivacije, je muzika, koja vas možda bolje pokreće, a ako želite da kombinujete još neke stvari uz običan trening sa vijačom za efektivnije skidanje celulita, imamo još neke trik savete.

Možete nabaviti neki jak steznik kojim ćete obaviti noge i stomak, ili možda čak i unihop ukoliko nije mnogo toplo vreme. Kada vršimo kompresiju na tim mestima a ujedno ih i aktiviramo, primećujemo pojačano znojenje i isparenje svih toksina koji su zarobljeni unutar našeg tela. Na sličan način rade helanke za mršavljenje.

Ukoliko nemate pri ruci ništa od navedenog, od velike pomoći može biti i streč folija (providna), koju koristimo u domaćinsvu. Obavijte sa njom ceo stomak nekoliko puta, kao i noge-butine i lepo stegnite.

Počnite sa treningom i uživajte gledajući kako vam se telo zateže, a celulit samo nestaje. Pisali smo ovde o skidanju stomaka folijom!

Nakon treninga obavezno je tuširanje. E tada upotrebite neku kremu protiv celulita.

Vijaču protiv celulita možete preskakati na više načina.