ZA RAVAN STOMAK: Pridržavajte se OVA tri pravila i salo će nestati za tili čas

Predstavljamo vam tri jednostavna trika koja će vam pomoći da izgledate bolje nego ikad.

pixabay

Mlečni proizvodi nisu loši

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su žene koje su 12 nedelja, tri puta dnevno, konzumirale jogurt uspele da eliminišu više masnih naslaga u području struka u odnosu na žene koje ga nisu konzumirale.

Ovaj mlečni napitak sadrži probiotike, zdrave bakterije koje mogu da pomognu u smanjenju nadutosti, ukoliko se redovno konzumiraju.

Pored toga, probiotike možete pronaći i u kefiru.

Integralno, uvek integralno

Zamenite rafinisane žitarice integralnim. Istraživanja pokazuju da zdrave osobe koje tokom godine konzumiraju integralne žitarice, tri ili više puta dnevno, imaju i manji procenat sala na području struka u odnosu na osobe koje to ne rade. I, bez preterivanja – to znači jedno parče integralnog hleba po obroku, ne pet.

I, naravno, sve vrste rafinisanih žitarica potrebno je zameniti integralnim pa tako treba izbaciti i beli pirinač i testeninu i zameniti ih intregralnim varijantama.

Mastima protiv sala!

Istraživanja pokazuju da neke vrste masti, uključujući linolnu kiselinu i mononezasićene masne kiseline, mogu pomoći da “istopite” salo na području stomaka.

Semenke suncokreta i nemasna govedina odlični su izvori linolne kiseline, dok mononezasićene masti možete unositi putem avokada, maslina i orašastih plodova.loading...