Za samo dva minuta IZBELITE ZUBE SASVIM PRIRODNO! Evo i kako

Zubi
Foter / AmandaBreann / photo on flickr

Da ne biste davali novac za izbeljivanje zuba kod stomatologa, pokušajte kod kuće neke od sledećih metoda.

Retki su srećnici sa biserno-belim zubima. Većini ljudi zbog konzumacije kafe, cigareta, vina, Koka kole i drugih proizvoda zubi posatju žuti ili čak sivi. Prvi sloj gleđi naših zubai prirodno tamni sa vremenom. 

 

Da ne biste davali novac za izbeljivanje zuba kod stomatologa, pokušajte kod kuće neke od sledećih metoda.

Kokosovo ulje i soda bikarbona

Uzmite dve šoljice za kafu i u jednu sipajte sodu-bikarbonu i u drugu kokosovo ulje. Zatim ih pomešajte u većoj posudi pokrijte folijom, i pazite da je smesa dobro izlovana. Ovu novodobijenu past možete koristiti i par sati po njenom pravljenju, a najvažnije je da je nanesete na suvu četkicu kojom ćete trljati zube. Pošto to obavite isperite usta običnom vodm.

Pasta za zube od limuna

Ako nemate kokosovo ulje, slobodno pomešajte jednu četvrtinu šoljice sode bikarbone sa sokom isceđenim iz polovine limuna. Nakon toga smesu nanesite na zube i ostavite je da deluje od 1 do 3 minuta. Nikako duže da se ne bi oštetila gleđ.

Jagode-najbrže rešenje za beljenje zuba

Jagode samo izgnječite i njima namažite zube. Posle najviše 3, 4 minuta operite zube pastom zbog šećera i voćne kiseline.

Vodica za usta od jabukovog sirćeta 

Jabukovo sirće  pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba, ubija štetne bakterije u usnoj šupljini. U čašu vode stavite kašičicu jebukovog sirćeta i njime isperite usta, a potom zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svaki dan, ali sa jabukovim sirćetom morate biti pažljivi jer može oštetiti gleđ, zbog čega domaća za vodica za usta treba biti jako blaga. 

Kora pomorandže ili limuna čini čuda

Želite li bez puno pripreme izbeliti zube na prirodan način jednostavno iskoristite koru pomorandže ili limuna. Unutarnjom  stranom kore istrljajte zube i potom isperite pastom. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta na dan kako bi rezultati bili što pre vidljivi. 

I lovorov list pomaže

Zubi će biti belji ako ih operete mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. U posudu stavite jednaku količinu mlevenog sušenog lovorovog lista i sušene mlevene kore pomorandže te dodajte malo vode kako bi se smesa povezala. Nanesite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta pa potom isperite pastom za zube.